Mustafa Rauf Yanar’ın genel merkezin isteğiyle aday olmama kararını açıklamasının ardından AK Parti Nevşehir’in yeni il başkanı bugün (05.02.2021 Cuma günü) belli olacak. Başkan adaylarının yarın İstanbul'a davet edildiği öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Nevşehir İl Başkanlığı için 4 adayın İstanbul'a davet edildiği öğrenilirken, bu isimler bugün saat 14.00'da Dolmabahçe Sarayında Cumhurbaşkanı ile birebir bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerin ardından AK Parti Nevşehir'in yeni il başkanının yarın gün içerisinde belli olması bekleniyor.

İl Başkanı Belli Oluyor... 

Öte yandan İstanbul'a davet edilen isimlerin Muhammed Feyzi Aygün, Ali Kemikkıran, Süleyman Özgün ve Mustafa Körükcü'nün çağrıldığı belirtildi.  Son olarak bir isimde karar kılınarak Nevşehir İl Başkanlığı için yeni isim belli olacak.

AK Parti Nevşehir'in şuanki İl Başkanı M.Rauf Yanar ise daha önce kamuoyuna kongrede aday olmayacağını duyurmuştu.

Ayrıca, AK Parti Nevşehir İl Kongresinin tarihi en son 10 Şubat olarak belirlenmişti dün yapılan açıklama ile; "Genel merkezden gelen talimatlar doğrultusunda 10 Şubat'ta yapılacak olan il kongresi ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

AK Parti'de Nevşehir'in 8. İl Başkanı kim olacak? 

Mevcut İl Başkanı M.Rauf Yanar'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Nevşehir'de 8. İl Başkanı kim olacağı merak konusu.

Hala hazırda Muhammed Feyzi Aygün, Ali Kemikkıran, Süleyman Özgün ve Mustafa Körükcü isimleri değerlendiriliyor. Bu isimlerden bir tanesi AK Parti'den Nevşehir'in yeni İl Başkanı olarak atanacak.

 AK Parti'de Yeni İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti Önceki dönem Nevşehir İl Başkanları sırasıyla Hasan Ünver, Zafer İnanır, A. Erdal Feralan, E. Erkut, Kazım Sunar ve Mehmet Ali Tanrıver'den sonra AK Parti'nin Nevşehir'de 7. İl Başkanı 5 Ocak 2018'de Mustafa Rauf Yanar olmuştu....

İşte Nevşehir'de İl Başkanı görevinde bulunan isimler, eğitimleri ve meslekleri;

1) Hasan Ünver - (Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu - Gazeteci), 

2) Zafer İnanır -  (Marmara Üniversitesi'de Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü okudu - İş Adamı)

3) A.Erdal Feralan - (İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi- İş Adamı)

4) Ersan Erkut - ( SMMM)

5) Kazım Sunar - (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu - Hakim)

6) Mehmet Ali Tanrıver - ( İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu - Avukat)

7) Mustafa Rauf Yanar - ( Atılım Üniversitesi'de Hukuk Fakültesi okudu - Avukat)

8) AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına kimin geleceği ise merakla bekleniyor...