AK Parti Nevşehir teşkilatı 01 Mart 2017 tarihi itibariyle referandum çalışmalarını sahada sürdürecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı M. Ali Tanrıver, referandum çalışmalarının ilk bölümünde, 01 Mart 2017 tarihine kadar teşkilat bilgilendirmesi çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtirken, 01 Mart 2017 tarihinden itibaren saha çalışmalarının başlatılacağını söyledi.
Teşkilat içi bilgilendirme çalışmalarında teşkilatların büyük bir bölümünün Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açıklamalarını iyi bir şekilde takip ettiklerini gözlemlediklerini kaydeden AK Parti İl Başkanı Tanrıver, 8 ilçedeki bilgilendirme çalışmalarının son derece verimli geçtiğinin de altını çizdi.
Tanrıver, “Partimizin genel merkezinin verdiği programa göre Nevşehir’de referanduma ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, belde ve köy başkanlarımıza, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimize Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tüm ayrıntılarıyla anlatıyoruz. Anayasa değişikliği kapsamındaki 18 maddenin tüm ayrıntılarını partililerimizle paylaşıyoruz. 8 ilçemizdeki çalışmalarımızı da tamamladık. Daha sonraki süreçte 01 Mart’tan sonraki çalışmalarımızı planladık. Çalışmalarımızı ikiye ayırdık. O çalışmanın ilk bölümünde teşkilat içi çalışmalarımızı tamamladık. 01 Mart’tan sonra ise sahaya inerek vatandaşlarımızı referandumla ilgili bilgilendireceğiz. Nevşehir’de genel merkezimizin sürekli devam eden bir anket çalışması var. Şu ana kadar ki teşkilat içi çalışmalarımızda şunu gördük ki, Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı çok iyi dinleyen bir teşkilatımız var. Bunu teşkilat içi çalışmalarımızda da açıkça gördük. Bizim anlattıklarımız ayrıntılı açıklamalar oluyor. Genel itibariyle teşkilatlarımızın Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili bilgili olduğunu gördük diyebiliriz” ifadelerinde bulundu.