Milli Teknoloji Hamlesi davasının erlerinden Nevşehirli genç mühendis Tarık Kesekçi, elim bir trafik kazasında arkadaşlarıyla beraber ebediyete irtihal etti.

Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na giderken Türkiye'nin gelecek vaad eden 4 gencimizi elim trafik kazası sonucu kaybettik. Aynı otomobil içerisinde bulunan İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi Tarık Kesekçi'de vardı ve o da beraberindeki arkadaşlarıyla birlikte Hakk'ın rahmetine kavuştu.

İHA ve SİHA’ların yapımında takım liderliği yaptı...

Kaza bu sabah saatlerinde Bursa yakınlarında otomobil'in Tır'a arkadan çarpması sonucu meydana geliyordu. Kazada hayatını kaybedenlerde biri Baykar’da görevli aslen Nevşehirli Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi olduğu ortaya çıktı. Kesekçinin Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı’nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım liderliğini yaptığı öğrenildi. 

Kafaları karıştıran sorular...

Bu kaza en son bizlere henüz 13 gün önce meydana gelen bir başka trafik kazasını daha hatırtlattı. Tarih: 14.11.2021

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir, 14 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na katılmıştı. Fuar sonrası otomobiliyle Ankara'ya dönerken Kızılcıhamam mevkisinde otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldaki bir tıra arkadan çarpması sonucu Demir olay yerinde hayatını kaybetmişti. 

Yine bu kazada da ne tesadüftür ki otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu meydana geliyordu. 

Demir'in ölümü üzerine Baykar'ın uçak mühendisi Tarık Kesekçi, Twitter hesabından kazanın yaşandığı tarih olan 14 Kasım'da yayımladığı son mesajında; "Savunma sanayiindeki nadide büyüklerimizden biriydi. Rabbim mekanını cennet eylesin." ifadesini kullandı.

Kaza haberlerinde sadece başlıklar değişti...

Bugün ise manşetlerde; "BAYKAR'ın acı kaybı: Tarık Kesekçi hayatını kaybetti"

O gün manşetlerde; "TUSAŞ'ın acı kaybı... Serdar Demir vefat etti" diye atıldı.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerini hatırlattı; ACABA...?  

 'Aselsan mühendislerinin ölümü tesadüf değil'

5 Yıl önce o dönemin Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş, Düzce'deki bir proğramda şunları söylüyordu; "Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir. Bütün bunlara baktığımız zaman isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfeği almak için elin gavurunun kapısında diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke değildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktır."

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası ABD'nin Türkiye'ye karşı ilan ettiği ambargo sonrasında kurulan Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), geçmişte 8 mühendisini şüpheli ölümlerle kaybetti. Ölümlerine aileleri ve arkadaşları inanmazken, Şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden ASELSAN'ın önemli projelerinde görevli mühendislerinin ölümlerinin üzerindeki sır perdesi, yıllar geçmesine rağmen hala gündemdeki yerini koruyor.

HÜSEYİN BAŞBİLEN'İN ÖLÜMÜ

Türkiye'nin gözbebeği ASELSAN'da hizmet veren mühendislerin ölümleri 2006'da başladı. 5 Ağustos 2006'da, şirketin Milli Tank Projesi'nde görevli Mühendis Hüseyin Başbilen, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Daha sonra Manyetik alan konusunda uzman olan Erdem Uğur ise ASELSAN bünyesinde İHA, F-16 gibi birçok önemli projede görev yapıyordu. Uğur 16 Ocak 2015'te Ankara'daki evinde ölü bulundu. Uğur'un, gazdan zehirlenerek intihar ettiği iddia edildi.

İntihar iddialarına ailesi ve arkadaşları inanmadı. Bu olay da şüpheli olarak tarihteki yerini aldı.

İşe gitmek üzere evden çıktıktan sonra, aracı evinden 50 metre uzakta bulunan Başbilen, boğazı ve bilekleri kesik halde bulundu. Aracın kapıları kilitli el freni çekikti. Ölümü intihar olarak dosyalara geçen Başbilen'in ne ailesi ne de tanıdıkları intihara inanmadı.

Polisin olay yeri raporlarında ise Başbilen'in kanına aracın tavan koltuk ve kapılarında rastlanmaması, cinayet ihtimalini güçlendiren bir bulgu olarak değerlendirildi fakat kanıtlanamadı.

Büyük Şüphe... 

Elbette Biz hayrın ve şerrin cenabı Allah'tan geldiğine inanlardanız“Amenna ve saddakna” ama benzer şeylerin yaşanması şüpheleri artırıyor. 

Tesadüf mü? Tevafuk mu?

Serdar Demir 
@TUSAS_TR
Tarık Kesekçi 
@T3Vakfi

Milli Teknoloji Hamlesi davasının erlerinden Tarık Kesekçi'ye bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Ailesine, Nevşehir'imize ve ülkemize başsağlığı e sabırlar diliyoruz.

Mühendislerimizi KORU/yabilmeliyiz...