ASYA Parlamenter Asamblesi (APA) 2. Başkanlık Divanı Toplantısı için delegeler 11 Ekim Pazartesi günü Nevşehir'e gelecekler.

12 Ekim Salı günü Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in konuşmasıyla başlayacak olan Asya Parlamenter Asamblesi 2. Başkanlık Divanı Toplantısı Ürgüp Perissia Otel'de yapılacak. APA Başkan ve Başkan yardımcılarınında belirleneceği 13. Genel Kurulda önemli kararların alınması bekleniyor.

13 Ekim Çarşamba günü ise sabah proğramıyla devam edecek olan toplantı akşam saat:18:00 de tamamlanacak. 

Ardından (14 Ekim Perşembe) Asya Parlamenter Asamblesi’nin 13. Genel Kurul Toplantısının son gününde Nevşehir’in turizm potansiyelinin tanıtılması için Kapadokya'da bazı geziler düzenlenecek.17 ülke katılımcılarına Nevşehir Kapadokya Bölgesi’nin tanıtılması için bu toplantının bir fırsat oluşturması bekleniyor.

Aralarında Çin, Rusya, Pakistan ve Körfez ülkelerinin de yer aldığı 42 üye ülke ve 16 gözlemci ülke parlamentosu ile 10 gözlemci örgütten oluşan APA, üye ülkeler ve Asya bölgesinde barış, refah, ekonomik ve sosyal ilişkiler konularında parlamentoların işbirliğini amaçlıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2001 yılında Kamboçya’da yapılan genel kurul toplantısı ile APA’ya üye oldu. 2016 yılında Kamboçya’da yapılan 9. genel kurulda katılımcı ülkelerin onayıyla önümüzdeki 2 yıllık dönem için APA dönem başkanlığını TBMM aldı. Türkiye, 2017-2019 yılları arasında APA Dönem Başkanlığını yürüttü.