Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 102.nci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 102.yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Kutlamalar, Hacıbektaş Belediyesi önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı ve Lise öğrencisi tarafından Vali Sezer Becel’e Türk Bayrağı takdim edildi. Devam eden programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törenin ardından Atatürk evindeki "Atatürk sergisi" ziyaret edildi.

Buradaki programın ardından Vali Becel, Milletvekili Sarıaslan ve katılımcılar, Atatürk’ün bir gece konakladığı “Atatürk Evi”ni ziyaret etti.

Bayrak tesliminin ardından Atatürk’ün Hacıbektaş’ı ziyaretinde bir gece konaklamış olduğu Atatürk Evi Müzesi ziyaret edildi ve buradan salan programının düzenleneceği Hacıbektaş Kültür Merkezine geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından,  Hacıbektaş Belediye Başkan Vekili Dönsel Güler ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

Hacıbektaş Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan Oratoryo gösteriminin ardından, Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi Aslı Selmanpakoğlu yönetimindeki koronun, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirildiği müzik dinletisinin ardından program son buldu.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan; "Nevşehir Valiliğimiz ve Hacıbektaş kaymakamlığımızın organizasyonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş İlçemize gelişinin 102. yılı etkinliklerine katıldık. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz…" dedi.

Vali İnci Sezer Becel, programın hazırlanıp, sunulmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.  

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un Almanya'da olduğu için katılamadığı proğrama, Nevşehir Valisi  İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Bahittin Murat Yakın,  Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Dinçer Öğüt, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Vekili Dönsel Güler, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürü Vekili Yalçın Ayrancıoğlu, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Volkan Şentürk, ilçe daire amirleri,  okul/kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.