Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreniyle başlayan program, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikâl etmiş şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kutlamaya, Nevşehir Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ, Hacıbektaş Kaymakamımız Sayın Kübra KURTOĞLU, CHP Milletvekilleri Faruk SARIASLAN ve Kadim DURMAZ,  Nevşehir İl Protokolünden İl Jandarma Komutanı J.Kıdemli Albay Hüsamettin EROL, JAKEM Komutanı J.Albay Ercan ALTIN, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J.Albay Vedat KÜLTÜR, İl Emniyet Müdür Vekili Faruk YAMAN, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem EYLENEN, İlçemizden Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş ALTIOK, İlçe Protokolü ile Kurum ve Daire amirlerinin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Selamlaşmanın ardından gençlik koşusuna katılan atletler, Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ’a temsili bayrak tesliminde bulundu.  

Daha sonra Hacıbektaş İlçemizdeki “Atatürk Evi Müzesi” gezildi. Burada “Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 100.Yılı”na özel 100 öğrenci yüz balonu gökyüzüne bıraktı.

Günün anlam ve önemine yönelik Hacıbektaş Kültür Merkezinde yapılan törene geçildi.

Hacıbektaş Belediye Başkanımız Sayın Arif Yoldaş ALTIOK ve Hacıbektaş İlçemiz Kaymakamı Sayın Kübra KURTOĞLU’nun konuşmalarının ardından, hazırlanan etkinlikler ve gösterilerin tören salonunda bulunan izleyicilere sunulmasıyla program sona erdi. 

Haber:Mustafa Ferveren