Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra özellikle geleceğin sürücüleri olan öğrencilere yönelik eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, okullardaki eğitim seminerlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Paşalı köyü Şehit Hasan Güven İlkokulunda 4/A J.Trf. Tm. Komutanlığı tarafından öğrencilere trafik eğitim semineri düzenlendi.

Paşalı köyü Şehit Hasan Güven İlkokulunda düzenlenen trafik seminerinde; emniyet kemerinin önemi, genel trafik kuralları, trafik işaret levhaları, trafikte görme ve görülme, yaya geçidinin kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, araçlarda güvenli yolculuk, Trafik Dedektifleri, Okul taşıtlarında hareket tarzı, İnme ve binme kuralları, Polis Radyosu tanıtımı gibi kurallarla ilgili dikkat edilecek konulara değinen Jandarma Trafik Timleri, öğrencilerin sorularını da titizlikle yanıtladı.

Jandarma Trafik Timleri, seminerlerin sonrasında boyama kitabı, trafik dedektifi kartı ve Jandarma çocuk dergisi dağıtımı ile Jandarma trafik aracının tanıtımı yapıldı.