Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali'ne katıldı. Bakan Kirişçi, burada bağ bozumu yapan kadınlarla birlikte pekmez kaynattı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 50.’cısı düzenlenen Uluslararası Bağ Bozumu Festivali'ne katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, üzüm çiğneyip pekmez kaynattı. Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in eşlik ettiği ziyarette yöremizin meşhur köftüründen tattı.

Festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Bakan Kirişçi, "Bu festivalle kökümüzü geçmişimizi hatırladık. Bu güzellikleri, tatları tekrar yaşadık. Bu değerler hepimizin, bu güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz. Buraya geldim çok mutlu oldum. Çünkü kökümüzü, geçmişimizi hatırladık. Bu güzellikleri, tatları tekrar yaşadık" dedi. 

Bakan Kirişçi; "Tarihin, üzümün, bereketin diyarı masal kent #Ürgüp’te yarım asırdır geleneksel olarak düzenlenen 50. Bağ Bozumu Festivali’ne katıldık. Ülkemiz, dünyada 4,2 milyon ton üzüm üretimi ile 6. sırada yer alıyor. Ürgüp’te üzüm pekmezi ve köftür üreticilerimizle bir araya geldik. Her aşamasında emek, alın teri var. Bu başarıya katkı sunan tüm üreticilerimizin emeğine sağlık. Tüm üreticilerimizin ellerine emeklerine sağlık." dedi.

Daha sonra köylü vatandaşlarla birlikte "Şenolasın Ürgüp" türküsünü söyleyen Bakan Kirişçi, "Ürgüp’te üzüm pekmezi ve köftür üreticilerimizle bir araya geldik. Her aşamasında emek, alın teri var. Tüm üreticilerimizin ellerine emeklerine sağlık." dedi.

AK Parti olarak bizim 20 yıldan beri yaptığımız iş üzüm yemektir. Bağcı dövmek değil...

Türküleriyle, değişleriyle, Ürgüp Anadolu maneviyatının güçlü ilçelerindendir. 50.ci yılında Ürgüp Bağbozumu festivaline 50 yıl sonra bir Bakan katıldığını Belediye Başkanımız dile getirdi. İnşallah Rabbim nasip ederse diğer festivallerede de katılarak aranızda olmak isteriz taki sizi usandırana kadar. Biz sizlerle biriz beraberiz birlikteyiz. " dedi.

Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Bakan Kirişçi tarafından takdim edildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'te açıklamasında; "Yarım asırlık bir geleneğimizi Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Kirişçi’nin teşrifleriyle gerçekleştiriyoruz. Festivalimiz için masalkent Ürgüp’ümüze teşrif eden Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Başkan Aktürk açıklamasında; "50. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivalimizde açılış töreni ve köy stantları gezisi sonrasında Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi ve protokolümüz ile birlikte bağ bozumu geleneğimizi gerçekleştirdik. 

Şehit Şenay Aybüke Yalçın Sosyal Tesisi’miz, Kadın Ve Gençlik Gelişim Merkezi’mizde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Kirişçi ile köftür ve pekmez atölyemizde çalışmalarımız hakkında bilgi vererek sosyal tesisimizde yöresel lezzetlerimizi ikram ettik. Ardından Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’yi ile  Bakan Yard. Sn. Ebbekir Gizligider’i belediyemizde ağırlamanın onurunu yaşadık.  ifadelerine yer verdi.