7326 Sayılı Yasa Kapsamında Yapılandırmada Son Hafta !!!!!

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Baltacı tarafından yapılan açıklamada, “Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu Kanunla vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidilmiştir. Vatandaşlarımızın 30 Nisan 2021’den önceki döneme ait Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları için yapılandırmaya devam ettiklerini belirtti.
7326 sayılı Kanun kapsamında borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek durumdaki sigortalılar için bankalar ile protokol imzalandığını söyleyen İl Müdürü Baltacı “ E-Devlet ve E-Sigorta üzerinden başvuru yapma imkanı bulunduğu gibi şahsen ve posta yoluyla da müracaatlar kabul edilmektedir. 

Bununla birlikte; Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan tüm sigortalı ve işverenlerimizin bu Kanunun getirdiği avantajlardan faydalanmak için  Son başvuru günü olan 30 Eylül 2021 Perşembe gününü geçirmeden müracaat yapmalarınıbelirten Baltacı gerek sigortalı ve gerekse işverenlerimizi İl Müdürlüğümüz ve Merkez Müdürlüklerimize bekliyoruz” dedi.