Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" düzenlenen programla kutlandı. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Derinkuyu ilçesinde bulunan 21 Özel Eğitim Öğrencisinin hazırladığı etkinlikler Derinkuyu Şehit Selçuk Karabakla Ortaokulu'nda yapıldı.
Etkinliğe, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak, şube müdürleri , okul müdürleri , öğretmenler ve veliler katıldı.

Yapılan etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Program sonrası öğrencilere pasta kesilerek, çeşitli hediyeler Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz , Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak tarafından öğrencilere takdim edildi.

“Özel İnsanlarımız, bir gün değil her gün başımızın tacıdır.”

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, "Engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için her şeyi yapmaya hazırız. Her şeyden önce onların mutluluğu bizim için önemlidir. Allah hepimizin yardımcı olsun. Zor günlerden geçiyoruz. Ben Bülent Aksoy olarak engelli öğrencilerimizin ne tür talepleri varsa yerine getirmeye hazırım.. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Unutmayın Sevgi varsa engel yok...Hayatı paylaşmak, saygı ve sevgiyle yaşamak için engelleri hep birlikte aşalım" diye konuştu.

Pasta ve hediyelerinden dolayı Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a ve Öğrencilerimizin mutlu bir gün geçirmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Derinkuyu'da '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Böyle Kutlandı