Ramazan ayında kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ruhunun pekişmesi amacıyla Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ilçede yaşayan yaşlı kimsesiz ve hastaları bu Ramazan'da da unutmayan Ürgüp Belediyesi İftar ve sahur yemeklerini vatandaşların ayaklarına kadar getiriyor.

Ürgüp Belediyesi ramazan ayında ilçede bulunan ve iftar - sahur hazırlıklarını yapamayacak rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara ev ev dolayıp iftar ve sahur yemeği dağıtıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün de bizzat görev aldığı uygulama takdir görüyor. Başkan Aktürk uygulamayla ilgili olarak , "Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. Şu mübarek günlerde iftarda, sahurda kendi yiyeceklerini hazırlayamayan büyüklerimize, iftar ve sahur yiyeceklerini biz ulaştırıyoruz" paylaşımında bulundu.

Yapılan uygulamadan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Ürgüplü bir vatandaşımız da, her gün belediye çalışanlarının getirdiği sıcak yemeklerden yediğini söyledi. Evinde bir başına yalnız yaşadığını kaydeden vatandaşımız, "Kimsem yok ve yalnız yaşıyorum. Ürgüp Belediyesi her gün yemeğimi, ekmeğimi getiriyor. Bu uygulamadan çok memnunum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah Mehmet Aktürk Başkanımızdan da razı olsun" diye konuştu.

Bir başka vatandaşımız ise, Ürgüp Belediyesi görevlilerinin her gün sıcak yemeği sefer tasları ile evlerine kadar getirdiğini ifade ederek, "Mehmet Aktürk evladımızdan Allah razı olsun, yemeğimizi her gün getiriyorlar. Onların yaptığını kimse yapmıyor. Ayağımıza kadar getiriyorlar yemeğimizi, çok memnun oluyoruz, çok dua ediyoruz" dedi.