Nevşehir Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilat Başkanı Furkan Yeşilöz, Yunanistan başta olmak üzere Türkiye’ye gayr-ı ahlâkî niyetle yaklaşan devletlere “Bizler için savaş düğün anlamına gelir” diyerek açık mesaj verdi.

Bu topraklar için can verip, can almaya her daim hazır olduklarını ifade eden Üniversite Teşkilat Başkanı Furkan Yeşilöz, Ülkü Ocakları’nın bu milletin 57. Alayı olduğunu da hatırlattı. “Azdan az, çoktan çok gider” diyerek o ülkelere ince mesajlar veren Yeşilöz, “O ülkeler elinden geleni ardına koymasın. “Edeceklerine değil bulacaklarına bakınsınlar” dedi.

İşte Furkan Yeşilöz’ün o çok konuşulan açıklama şu şekilde;  “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gayr-ı ahlâkî niyetle yaklaşan ve davranan ülke/ülkeler bilmedir ki; onların anlayamayacağı bir dünya görüşümüz vardır.

Bizler için savaş düğün anlamına gelir. Muhakkak savaşma isteği ve arzusu içinde değiliz. Lakin devletimize ve milletimize yapılacak ahlaksızlığa vereceğimiz cevap sözle kalmaz! Türk milleti ordusu olan bir millet degil milleti olan bir ordudur! Kadınımızla kızımızla savaş meydanlarındaki özveri ve gayretle Avrupa'yı, Asya'yı hayrete düşürmüş çocuklarımızla, galibiyetlerle tavlanan duruşumuz dünyaya gıpta ettirmiştir. Çanakkale ruhu ile halihazırda yaşamakta olan bir millet olduğumuz unutulmamalıdır.

Dualarımız; milletimiz adına zor günler yaşamamak adına ve şanlı Türk devleti ile milletinin tek bir unsurunun dahi şahsı ve itibarı için can alıp can vermeye hazırız. 57. Alay yok olmamıştır, bilakis Ülkü Ocakları'nda tekrar ruh bulmuştur. Bu anlamda geri gelmeyi düşünmeden cephede olacak ruh tüm fertlerimizde hazır ve nazırdır.

Yununistan başta olmak üzere tüm dünya da bunu iyi bilmektedir.  Bilmeyenler ve yeniden görmek isteyenlere tavsiyemiz bildiklerinden geri kalmamalarıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın; edeceğinize değil bulacağınıza bakın! Azdan az çoktan çok gider.” dedi.