Nevşehir'de yılbaşından sonra kimlik kartı ve ehliyet ücretlerinin zamlanacağı, ayrıca kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeyenlere yüksek miktarda para cezası uygulanacağı dedikoduları, Nevşehir'de il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde büyük yoğunluk yaşanmasına sebebiyet verdi.

Söylentiyi duyan Nüfus Müdürlüğüne koştu!

Son dönemde bir takım işgüzarlar tarafından üretilen “Yeni kimlik kartı almayan vatandaşlara ceza kesileceği”, "Kart değiştirme süresi yıl sonu doluyor" yada "Yılbaşından sonra kimlik fiyatlarına afaki zam gelecek" yönünde çıkarılan dedikodular, bir takım söylenti ve asılsız haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İşgüzarlar yine iş peşinde...

Nevşehir'de son dönemlerde vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayılan yeni çipli kimlik kartları ile ilgili bir takım dedikodular nedeniyle il ve ilçe Nüfus müdürlüklerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yetkililer ise, vatandaşları uyararak, resmi olarak açıklanmayan bu tür dedikodu mahiyetindeki bir takım gerçek dışı söylemlere inanılmaması gerektiğini söylüyor.

Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan, “Yeni kimlik kartlarının alımı için az süre kaldığı ve kimlik kartlarını almayan vatandaşlara ceza kesileceği” gibi asılsız haberler ve söylemlerle İl ve ilçe Nüfus müdürlüklerinde büyük yoğunlu yaanmmasına neden oluyor. Mevcut nüfus cüzdanları halen geçerli olup, en son 2023 olarak adı konulan ama yeni nüfus cüzdanlarının değişimi ile ilgili herhangi bir nihai tarih belirlenmemiştir. Nevşehirli Vatandaşlarımızın bu konuda sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Bunlar YALAN ve DEDİKODU'dan İBARET...

"Kart değiştirme süresi yıl başında doluyor-muş: YALAN- SÖYLENTİ- DEDİKODU" 

"Yılbaşından sonra kimlik fiyatlarına AFAKİ zam gelecek: YALAN - SÖYLENTİ- DEDİKODU" 

“Yeni kimlik kartı almayan vatandaşlara ceza kesilecek: YALAN - SÖYLENTİ- DEDİKODU" 

Nevşehirli hemşehrilerimizi telaşlandıran dedikodu karşısında Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve doğruları öğrenmesi için yine www.fibhaber.com ayrıcalığı ile sizlere aşağıda gerçek bilgileri sunuyoruz.

İşte GERÇEKLER:

2017'de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar devam edecek. Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlar; "Alo 199" ve internette "e-kimlik" sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alabilecek.

Çipli kimliğin dağıtımının 2023 yılını bulacağı kaydeden yetkililer, resmi olarak açıklanmayan bu tür dedikodu mahiyetindeki bir takım gerçek dışı söylemlere inanılmaması gerektiğini söylüyor.

KİMLİK YENİLEME NE ZAMAN SON? 

2017'de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar devam edecek.