Geçtiğimiz gün, FİB Haber'de  "Nevşehir'de kümesteki güvercinleri çaldılar" başlığı ile duyurduğumuz haberimizin sosyal medyada ki paylaşımının altına yorum yapan Kavak kasabasından Mehmet Yiğit isimli duyarlı bir okuyucumuz; "Ağlayanın malı gülene yaramaz. İnşallah tez zamanda bulunur ve suçlular cezasız kalmaz... Kardeşim sana bir çift güvercin hediye etmek istiyorum. Biraz olsun bu acı durumunu hafifletmek için ulaş bana..." sözleriyle mağdur vatandaşa çağrıda bulundu.

Yazılan bu yorumu okuyarak irtibata geçen güvercini çalınan Mahmut Şahin, Mehmet Yiğit'in daveti üzerine bugün küçük oğlu Elyesa ile birlikte Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasına gitti.  

Kendilerine beslediği bir çift güvercini hediye den Mehmet Yiğit; "Nevşehir’de kuşları çalınan kardeşimizin biraz olsun acısını hafifletebildiysem ne mutlu bana, tüyünce hayrını gör, güle güle uçurasın inşallah... Buda benim minik kardeşime çam sakızı çoban armağanı olsun" dedi.

Bu durumdan oldukça duygulanan güvercinleri çalınan mağdur vatandaşımız Mahmut Şahin ise; 'Allah'a şükürler olsun' ki, şu hayatta kötü insanlar kadar böyle güzel kalpli iyi insanlarda var. Rabbim herkesin karşısına, yoluna çiçek dökeceğimiz böyle yürekli insanlar çıkarsın." dedi.

Mehmet Yiğit'in hediye ettiği bir çift güvercin en çok 8 yaşındaki Elyesa'yı mutlu etti.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak değerli Kavaklı Mehmet Yiğit kardeşimize soyismi gibi bu "YİĞİT" davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.

Hatırlanacağı üzere, Nevşehir merkez Bekdik mahallesinde Mahmut Şahin isimli vatandaşın kümesinden özel olarak beslediği 8 adet takla cinsi güvercini çalınmıştı.