Avanos’a bağlı Çalış Kasabası’nda camiler “Haydi Çocuklar Camiye” projesiyle çocuklarla adeta şenleniyor.

Çalış Kasabası’nda Merkez Camii İmam-Hatibi Serkan Yıldırım, çocukların sadece yaz tatilinde değil, tüm zamanlarda cami cemaati olabilmesi için sarf ettiği gayret, geleceğin teminatı yeni nesilden karşılık görüyor.

Camiye gelen çocuklara, vakit namazlarına katıldıklarında hayırseverlerin desteği ile hediye çeki uygulamasının yapıldığı camide, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kasaba halkının büyük memnuniyeti ve desteklerini toplayan uygulama çocukları olduğu kadar büyükleri de sevindiriyor.
Çocuklar, vakit namazlarına katıldıklarında aldıkları hediye çekleri ile kasabadaki bakkal ve marketlerden ücretsiz alışveriş yapabiliyor.
Çalış’taki bu uygulamalar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençleri camilerle buluşturma projesi kapsamında da örnek oluyor.

-    Kasaba halkı çocuklar için yemekler hazırlıyor

Camileri namaz vakitlerinde olduğu gibi tatil dönemlerinde de Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumak için boş bırakmayan çocuklar için belde halkı zaman zaman imece usulü yemekler hazırlıyor.

Cami bahçesinde veya benzeri alanlarda piknik ortamının oluşmasını sağlayan bu tür etkinliklerde çocuklar hem İslam dininin gereklerini öğrenerek takdir topluyor hem de gönüllerince eğleniyor. 

Çocuklara Merkez camisinde zaman zaman çeşitli hediye ve ikram paketleri ile de sürprizler yapılıyor.