18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yılı münasebetiyle Nevşehir genelinde düzenlenen programlarda Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde, Nevşehir İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri koordinesinde, din görevlileri ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için yüzlerce hatim okundu.

Okunan hatimlerin duası, merkez Alibey Camii’nde düzenlenen programda çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü dolaysıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Merkez Alibey Camii'nde düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

İl Müftü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın şehitler için yaptığı duaya, vatandaşlar hep birlikte “âmin” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Alibey Camii’nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Bu topraklar; bu topraklar uğuruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Rabbimiz, şehitlerimizin ruhuna ithafen okuduğumuz Kur’an tilavetlerini ve dualarımızı kabul buyursun. Anadolu'nun ve İslam coğrafyasının her yerinden; Kosova'dan, Şam’dan, Bağdat'tan, Beyrut'tan, Kahire'den, Üsküp’ten, Saraybosna'dan gelen ve Çanakkale’de canlarını feda eden şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü münasebetiyle Cuma Namazından önce Nevşehir Şehitliğinde anma programı düzenlendi.

Şehitlerin kabirleri başında din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Altunkaya dua etti.

Kur'an Kurslarında Çanakkale şehitleri anıldı...

Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda düzenlenen "18 Mart Çanakkale Şehitleri" etkinliğinde, minik öğrenciler şiirler okuyup Çanakkale türküleri seslendirdi.

Çanakkale ruhunu yaşayabilmemiz için yetişen neslimize Çanakkale destanını en güzel şekilde anlatması gerektiğini belirten Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Pamuk Çakmaktepe, “Rabbim bizleri Çanakkale ruhunu anlayan ve anlatanlardan eylesin.” dedi.

Üftade Kur’an Kursunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda hafızlık öğrencileri tarafından şehitler için Kur’an-ı kerim okunarak dualar edildi.

"Vatan sevgisinin imandan olduğunu" vurgulayan Üftade Kur’an Kursu Yöneticisi Gülay Sağgelen, “Vatan olmadan millet, millet olmadan devlet, devlet olmadan da milli ve manevi değerler olmaz. Bundan dolayı milletimiz vatan sevgisinin imandan olduğunu benimsemiş, vatan uğruna savaşa gitmeyi, düğüne ve bayrama gitmek gibi görmüş, bu uğurda binlerce şehit vermiştir. Çünkü şehitlik; manevi rütbelerin ve ölümlerin en güzelidir.” diye konuştu.