Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Çat kasabası belediye düğün salonunda düzenlenen asker uğurlama törenine Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, asker aileleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çat Kasabasında bu celp döneminde askere gidecek olan gençler için düzenlenen eğlence programında ‘en büyük asker bizim asker’ sloganı atıldı.

GENÇLERİMİZİ PEYGAMBER OCAĞINA UĞURLUYORUZ

Çat düğün salonunda askere gidecek olan gençler için düzenlenen uğurlama programına katılan Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk; "Kasabamızdan Askere gidecek olan genç kardeşlerimiz için düzenlenen eğlence proglamında, genç kardeşlerimizi ve ailelerini yalnız bırakmadık. Gençler güle güle gidin, güle güle gelin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Çatlı gençlerin doyasıya eğlendiği asker uğurlama programında “geçmişten gelen geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak için çalıyoruz” diyen Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, konuşmasında; “Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında ve terörle mücadelede ilimiz ve kasabamız büyük mücadeleler verdi. Çat kasabamız askeriyle polisiyle şehit ve gazileriyle bu nedenle daima gurur duydu. Vatani görevine gidecek gençlerimizin de vatan aşığı olacaklarından şüphemiz yok,” dedi.