Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasında İmamlar tarafından Selâ okunduğunda cenaze saatleri yoğunluk olmasın diye bilinçli olarak verilmiyor.

Cenaze kıldıran görevli ve Mezarlık görevlileri tulum, maske, eldiven ve gözlük takıyor. Tabut omuzlarda değil nakil aracıyla mezarlığa kadar götürülüyor. Cenaze namazları bundan sonra mezarlıkta kılınacak. Zabıta Ekipleri tarafından hem Cenaze evlerinde, hem namaz kılma alanlarında hem de mezarlıkta Eldiven, Maske ve dezenfekte dağıtımı düzenli olarak yapılmakta ve kontrol edilmekte.

Maske ve eldiveni olmayan cenaze alanına kesinlikle alınmamakta. Vatandaşların sürekli Tedbirli olması konusunda bilgiler verilmekte. Cenaze Namazında sosyal mesafe kurallarına düzenli şekilde uyulmakta. En az 3 metre arayla çok az sayıda kişinin cenaze namazına katılması sağlanmakta.

Cenaze namazlarına bundan sonrada akraba dışı hiç kimse katılmayacak. Mezarlıkta Eldivenler Tıbbî Atık kutusuna atılması sağlanıyor ve herkes çıkışta sosyal mesafe aralığında dezenfekte yapılıyor. Taziye ziyareti kesinlikle yapılmamakta. Taziyeler telefon aracılığı ile yapılacak. Özellikle hanımlar taziyelerden uzak tutulacak. Cenaze evlerinde kesinlikle kalabalık oluşturulmayacak.