CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez tarafından dile getirilen ve "Bazı basın yayın organlarında yer alan "Peribacalarına İş Makineleri Girdi" başlıklı haberle ilgili Nevşehir İl Özel İdaresi'nden açıklama geldi.

"Çalışmalarımız için gerekli İzin alınmış olup, Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde yürütülmektedir."

Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünden Yapılan Yazılı Basın Açıklamasında şunlar ifade edildi;

"Bazı basın yayın organlarında yer alan "Peribacalarına İş Makineleri Girdi" başlıklı haberle ilgili olarak açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.
Avanos ilçesi, Çavuşin Köyünde bulunan su deposu inşaatı, yol yapımı ve altyapı çalışmasına ilişkin yürütülen çalışmalarda bahse konu uygulamaların yer aldığı alan kentsel sit alanında ve 7174 sayılı Kapadokya alanı hakkında kanun kapsamında “Kapadokya Alanı” sınırları içerisinde kalmaktadır.
Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün 16.10.2019 tarih ve E.10540 sayılı yazısına istinaden Kapadokya Alan Komisyonunca değerlendirilerek izin verilen söz konusu çalışmalar Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 658 sayılı ilke kararı ve 09.06.2007 tarih ve 728 sayılı ilke kararı kapsamında zorunlu altyapı uygulaması olarak yapılmakta olup ilgili proje 2863 sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa uygun olarak Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde yürütülmektedir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."