Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit Pekin Gıda ve Tarım Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yu Xi ve beraberindeki iş adamlarından oluşan heyeti makamında ağırladı.

Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ile bir süre görüşen Pekin Gıda ve Tarım Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yu Xi, 12 kişilik bir heyetle geçen yıl gerçekleştirilen Antalya'daki G-20 Zirvesinin ardından Türkiye ile tarım alanında da üst düzeyde işbirliği yapılmasının planlandığını kaydetti. Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi gereğine vurgu yapan Yu Xi, önemli firma temsilcileriyle birlikte Nevşehir de olduklarını ve Kavak kasabasını çok önemsediklerini belirtti. 

Kavak kasabası Belediye Başkanı Celal Yiğit, Pekin Gıda ve Tarım Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yu Xi ve beraberindeki heyeti,  Limon ve Patates ürünlerinin saklandığı Doğal kaya oyma depolarda gezdirerek bilgiler verdi. Kaya oyma soğal soğuk hava depolarını gezen Çin heyeti, daha önce böyle bir yer görmediklerini ve çok etkilendiklerini dile getirdiler.

Çin Heyeti Kavak Kasabasında Güzel İzlenimlerle Ayrıldı!!!

Gezi sonrası www.fibhaber.com objektiflerimize konuşan Pekin Gıda ve Tarım Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yu Xi; Kavak kasabasına yaptığı geziyi değerlendirme sin de; Kavak Kasabasından ve Başkan Yiğit'ten çok etkilendiğini belirterek, Doğal kaya oyma soğuk hava depoları, coğrafyası ve insanlarını çok beğendiğini, ziyarette kendilerine gösterilen yakın ilgiden ve gördükleri karşısında çok şaşırdığını ifade ederken, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit'in bu yatırımları ile kasabası ve bölgesine çok faydalı olduğunu dile getirdi.  

Çinli Başkan Zhang Yu Xi: "Başkan Yiğit, Allah'ın verdiği bir lütuftur..."
"Çinliler'den Kavak Belediye Başkanı Yiğit'e Övgüler ..."
Başkan Yiğit'in bölge halkı için Allah'in bir lütfu olduğunu dile getiren Çinli Başkan Zhang Yu Xi, Allah herkese bölye bir belediye başkanı nasip etsin, Her yerin böyle bir Belediye Başkanı olmasını diliyorum dedi. Misafirperverliği içinde kenidisine teşekkür eden Zhang Yu Xi, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit'i özel konuğu olarak Çin, Pekin'e davet etti.

Başkan Yiğit'te kendilerini kasabalarında misafir etmenin büyük onurunu yaşadığını belirterek, İnşallah Türkiye - Çin arasında ebedi dostluğun ekonomik açıdanda devam etmesi dileğinde bulunarak Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping 'i de Nevşehir Kapadokya bölgesine davet etti.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Çin heyetinin Kavak ziyaretinden işte bu unutulmaz dostluk görüntüleri kaldı.