Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) organizasyonuyla Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası ve Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Nevşehir'in tescilli ürünü olan Nevşehir Simidi'nin denetimi yapıldı.

TESCİLLİ LEZZETTE DENETİM ZAMANI

Nevşehir Simidi üreten fırınlarda gerçekleştirilen denetimlerde ürünün yapımı, satışı ve hijyenik koşulları değerlendirildi. Yapılan denetimlerde, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Erdoğan, 'Tescil edilmiş Coğrafi İşaretlerin sürdürülebilir kalitesinin sağlanması, tarafsız bir şekilde korunması ve denetiminin bir plan çerçeve içinde yapılması gerekmektedir. Coğrafi işaret; belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaret anlamına geliyor. Coğrafi işaretler ürün kalitesini garanti etmek, ürünün tanınmışlığını ve katma değeri arttırmaları bunun yanında o yöreye ekonomik katkı sağlamaları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda İlimize özgü değerlerden olan coğrafi işaretli Nevşehir Simidi'nin denetimi gerçekleştirilmiş olup, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Odamız olarak, Geleneksel kaliteli üretim biçimleriyle ekonomik istihdam sağlayan tüm üreticilerimize teşekkür ederiz' dedi.