Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine toplantısı'nın ardından esnaflara yeni destek paketleri içeren müjdelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaflara müjdelerini bir bir açıkladı...

HİBE DESTEĞİ

Erdoğan: "Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz."

Esnaflara iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "İşlerine ara vermek zorunda kalan esnafımıza iki grup olmak üzere hibede bulunacağız.

Bu iki gruptan ilkinde kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisleri, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere tek seferlik 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta ise bakım onarım, tamirat, kaporta, seyyar satıcı, sıhhi tesisat, müzisyen, oto yıkamacılar, kozmetik, hediyelik eşya, camcılar, kalaycılar, konfeksiyoncular, kurs işletmecileri gibi ve daha önce destek ödemelerinden faydanalanlar da dahil olmak üzere 1 milyon 130 bini aşan bu gruba da 3 bin lira hibe edilecek"