Derinkuyu Belediyesinin depremzedeler için düzenlediği yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.

Ülkemizde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ilimizi etkileyen şiddetli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye seferber oldu. 

Depremin ilk dakikalarından itibaren Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy öncülüğünde depremzedeler için yürütülen yardım kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  Derinkuyulu vatandaşlarımız yardımlar için omuz omuza soğuk kar demeden doğu ve güneydoğu deprem bölgesi için seferber oldular.

Derinkuyu ilçesinden bugünde 16 tır ve 2 minibüs olmak üzere toplanan yardım malzemeleri bölgedeki depremzedelere ulaştırılmak için depremin üçüncü gününde yola çıktı. 

Derinkuyu Belediyesi'nin Gönül Seferberliği Rekora Koşuyor

Yapılan yardımlarla iligili FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Halkımızın desteği ve var gücümüzle deprem bölgesindeki afet zedelere ulaştırmak üzere depremin 3.'cü gününde de 16 tır ve 2 minibüsü yola çıkardık çok şükür;

1. Tır Hayvan Yemi-Samandağı/Hatay

1. Tır Gıda, Su, Battaniye v.b.-Elbistan/Kahramanmaraş

1. Tır Su-Gölbaşı/Adıyaman

7. Tır Lavabo, Banyo-Kahramanmaraş / Gaziantep

1. Tır Su-Adıyaman

1. Münibüs Gıda-Hatay

2. Tır Su-Kahramanmaraş

1. Tır 2 Adet Kazıyıcı Yükleyici İşmankinası-Islahiye/Gaziantep

1. Tır Konteynır-Nurdağı/Gaziantep

1. Minibüs Elektrik Malzemesi ve Gıda-Hatay

1. Tır Su ve Çadır-Malatya"

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; “Felaket haberini aldığımız andan bu yana tüm gücümüzle çalışarak depremzede vatandaşlarımıza en kısa sürede yardım ulaştırabilmek ilçemizdeki herkese seferber ettik. Tüm Derinkuyu seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde yardım gönderme talebinde bulunuyor. An itibariyle bölgeye gitmek için şahsen başvuran yüzlerce vatandaşımız var. İnşallah vatandaşlarımızın bu teveccühleri, destek ve duaları sayesinde en kısa zamanda bölgenin yaraları sarılacak. Devletimiz var gücüyle deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kalbimiz Depremzede Kardeşlerimiz ile Atıyor.

Biz de gece gündüz demeden," bugünde değilse ne zaman" düşüncesiyle oluşturduğumuz kriz merkezinde süreci organize etmeye ve yardımları koordine etmeye gayret ediyoruz. Derinkuyu ilçemiz olarak toplamda 54'ü Tır, 2'si Minübüs 60’dan fazla araç, ekipman ve personel desteğiyle deprem bölgesinde sahadayız. Ben bu vesileyle yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Derinkuyu'muz olarak bizler var gücümüzle yanlarında olmaya çalışacağız, yaraları el birliğiyle saracağız İnşallah.” ifadelerinde bulundu.