Derinkuyu Belediyesi'nin düzenlediği Kadir Gecesi Özel Programı Fadimana ve Mustafa Ekmekci Camiinde gerçekleştirildi.

Derinkuyu Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle düzenlenen iftar yemeğinin ardından, hayırsever iş insanı Mehmet Ekmekci tarafından yaptırılan Fadimana ve Mustafa Ekmekci camiide düzenlenen Kadir gecesi özel proğramında vatandaşlar birlikte saf tutup namaz kıldı, dua etti.

TÜRKİYE İKİNCİSİ İMAM, DERİNKUYU'YU İNLETTİ

Türkiye ikincisi Vanlı imam Muhammed Sizcan Derinkuyulu vatandaşları mest etti!  Vanlı genç İmam Muhammed Sizcan muhteşem yorumuyla Kur'an tilaveti sundu. Yarım saatten fazla Kur'an-ı Kerim okuyan Sizcan, adeta Derinkuyu'yu Kur'an sesiyle inletti. 

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye ikincisi olan  Muhammed Sizcan’ın yüreklere dokunan sesi ile okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti performansı dinleyenleri mest etti. 

Proğram sonunda cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Derinkuyu'da Kadir Gecesi özel bir programla ihya edildi

Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yaptığı açıklamada halkın Kadir Gecesi’ni ve yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik etti. 

Ramazan’ın son günlerini idrak ettiklerini belirten Belediye Başkanı Bülent Aksoy,“11 Ayın Sultanı olan Ramazan-ı Şerif’i Fadimana Mustafa Ekmekçi Camiide düzenlediğimiz Kadir Gecesi Özel Programı ile yavaş yavaş uğurluyoruz. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye ikincisi olan Kur’an bülbülü, Muhammed Sizcan kardeşimizin Kadir gecemize misafir olduğu proğramda Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunarak bizlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ben bu vesile ile tüm hemşehrilerimin mübarek “Kadir Gecesini en kalbi duygularımla kutlar, Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin kabul olmasını dilerim. Rabbim hepimizi arınmış bir şekilde bayrama erişmeyi ve razı olduğu kullar arasına dahil olmayı nasip eylesin. Rabbim huzur, barış, mutluluk ve kardeşlik içerisinde nice Ramazan ayı idrak etmemizi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

Derinkuyu Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi özel proğramına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Derinkuyu’muzda teravih namazıyla Kadir gecesi’nin bereketi bir arada… " dedi.

Açıkgöz;  "Ramazan-ı Şerif ayının son günlerini idrak ettiğimiz bu kutlu zaman diliminde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gecenin feyiz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmemiz adına Derinkuyu ilçemizde düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı için başta Derinkuyu Belediye Başkanımız Sayın Bülent Aksoy ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kadir Gecesi'nde duaların ve tövbelerin kabul olması temenni ediyorum" dedi.

Proğram sonrasında Nevşehir Milletvekilleri Belediye Başkanı Aksoy ile birlikte ilçe merkezinde vatandaşları ziyaret ederek Kadir gecelerini kutladılar.