15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Derinkuyu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü Saat 12.00 da Derinkuyu merkez Hakkı Atamulu Kültür Parkı'nda 15 Temmuz hain darbe girişimini ifade eden Resim Sergisinin açılışı yapıldı ve akabinde Şehit Kabirleri ziyaret edilerek mezarları başında dualar edildi.

İlçe Kaymakamı Mert Kumcu ve Belediye Başkanı Bülent Aksoy, daha sonra ilçemiz merkez Hakkı Atamulu Kültür Parkında Saat 20.00 da düzenlenen programa katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, slayt gösterileri, okunan şiirler,müzik dinletileri ve aşure dağıtımı ile yapıldı.

"Unutmadık, unutturmayacağız"

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Bundan tam 4 yıl önce içimizdeki hain FETÖ ile dış güçlerin işbirliği devletimize, milletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisimize alçakça bir müdahale yapılmak istendiğini vurgulayan Aksoy, "Cumhurbaşkanımız ve seçilmiş hükümetimiz ile milletvekillerimize yönelik bu hain girişim milletimizin tanka, jete ve bombalara göğsünü siper ederek önlendi. Bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye ifade etti.

Program Demokrasi Nöbeti ve Saat 00.13 de okunan selalarla devam etti.

Programa; İlçe Kaymakamı Mert KUMCU, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent AKSOY, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR, Derinkuyu Cumhuriyet Başsavcısı Berkay ŞAHİNGÖZ, Derinkuyu Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kurum Amir ve Müdürleri, Şehit Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.