Derinkuyu Belediyesi tarafından daha önce Kadir Gecesi proğramında katılacağı açıklanan Kur’an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Muhsin Kara'nın  TRT1’de yayınlanacak televizyon programına katılacak olması nedeniyle son anda yapılan değişiklik için bir özür mesajı yayınladı.

Özür Mesajı...

Derinkuyu Belediyesinden yapılan açıklama şöyle;

"Kadir Gecesi günü İlçemiz Fadimana Mustafa Ekmekçi Camii’de yapılacak olan Kuran-ı Kerim Tilaveti’ne katılacak olan, Suudi Arabistan’da düzenlenen Kur’an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Sn.Muhsin Kara, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi nedeniyle Derinkuyu ilçemizde düzenlenecek Kadir Gecesi günü Kuran-ı Kerim tilavetine katılamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Sn.Hasan Doğan’ın kendilerine ulaştığını belirten yetkililer, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ın TRT1’de yayınlanacak televizyon programına katılması istemeleri nedeniyle Derinkuyu proğramının iptal edildiğini ve bu nedenle bütün Derinkuyu halkından özür dilediklerini ilettiler.

Yapılan değişiklik ile Muhsin Kara yerine Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye ikincisi Muhammed Sizcan katılacaktır." 

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Kur’anı Kerim’i Güzel okuma yarışması Türkiye 2’incisi Muhammed Sizcan ile birlikte 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Derinkuyu Fadimana Mustafa Ekmekci cami’inde Kadir gecesini Eda edeceğiz." dedi.