Derinkuyu Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğü tarafından sinema etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muhsin Özdemir, Derinkuyu İlçe Müdürümüz İsa Demir, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Haltercimiz Şaziye Erdoğan ve Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi Müdürü Nail Demirtaş’ın katıldı programda Derinkuyu’daki sporcularımız ile birlikte Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmi izlediler.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Haltercimiz Şaziye Erdoğan etkinlik öncesi öğrencilerle bir süre sohbet etti. “Pandemi süreci tüm branşları olduğu gibi halteri de yakından etkiledi. Bizler kendimizi hem moral hem de fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Kadın halterinde önemli başarıların altına imza attık özellikle son yıllarda alınan başarılarla birlikte halterde söz sahibi ülkeler arasında yer aldık. Bu gerçekten gurur verici. Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardık. Bende bunlardan biri olduğum için oldukça mutluyum. Şimdi nasipse sırada olimpiyat şampiyonluğu var. İnşallah Tokyo da şampiyon olup İstiklal Marşımızı söyletmek ve ay yıldızlı Bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum.

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu, ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikâyesinin konu edindiği film; İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı film sporcular ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.