Koronavirüs’e Karşı Alınan Tedbirler Kapsamında Belediye Encümeni Kararı İle İnsanların Toplu Olarak Bir Araya Geldikleri, Cumartesi Günleri Kurulan Sebze, Meyve ve Diğer Ürünlerin Satışı Yapılan Pazarın İkinci Bir Duyuruya Kadar Kapatılma Kararı Alınmıştır.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamada; "İlk olarak Aralık ayında Çin’de, şimdi ise bütün Dünyada görülen Koronavirüs’ün Ülkemizde görülmesiyle birlikte Devletimizin aldığı önlemlere ek olarak Cumartesi günleri kurulan pazara, halkımız ve ilçemize yakın olan Aksaray, Kayseri ve Niğde illerine bağlı Köy ve Kasabalarından bir çok vatandaşın alışveriş için geldiği ve kabalık bir ortam oluşturduğu sebebi ile ilçemizde kurulan Pazarın ikinci bir duyuruya kadar kapatma kararı aldık.

Belediye olarak, göreve geldiğimiz ilk aydan itibaren insan sağlı için, her hafta düzenli olarak okul ve cami gibi toplu yaşam alanlarında başlatmış olduğumuz dezenfeksiyon ve temizlik hizmetinin, yaşanan salgın nedeniyle Ülkemizde görülen ilk vakâ ile birlikte belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerle Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar ve uygun ekipmanlarla Koronavirüs’e karşı dezenfekte işlemlerimizi arttırarak uygulamaya devam ediyoruz. Halkımızında yapılan uyarılara hassasiyet göstermesini rica ediyorum" dedi.

Önemli hatırlatma...

İlçemizde pazarın ikinci bir duyuruya kadar kapatılması kararından dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için cumartesi günü çarşı merkezinde Belediyemizin belirleyeceği 2 veya 3 noktada sebze ve meyve satışı yapılacaktır.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamada; Aldığımız her kararın vatandaşlarımızın sağlığı için olduğunu bilinmesini isteriz, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Sebze ve meyve satışı gerçekleştirilecek noktalarda zabıta denetimi altında olacak ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçilecektir. Evinden çıkamayan veya ihtiyaçlarını karşılayamayacak olan vatandaşlarımızında 0541 609 50 50 numaralı ihbar hattına Whatsapp üzerinden yazmaları halinde ihtiyaçlarını kapılarına kadar getireceğiz.