Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından düzenlenen  “Türk İslam Dünyası Şehit aileleri ve Gazilerini Anadolu Selçuklu’nun Başkenti , Hoşgörü ve Medeniyetler Diyarı Konya’da buluşturuyor ve şube başkanları toplantısına katılım sağladı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk İslam Dünyası Birinci Şehit-Gazi Aileleri buluşması programına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Orman Yangınıyla mücadele alanından telefon ile bağlandı. Gerçekleştirilen telefon bağlantısında Gazi ve şehit ailelerinin birlikteliğinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Bu topluluğunuz, bu birlikte oluşunuz bize güç veriyor. Biz gazi ve şehitlerimize mahcup olmamak için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Onların ve ailelerin ortaya koyduğu, sizlerin ortaya koyduğu büyük fedakarlığa mahcup olmamak için çalışıyoruz. Bilmenizi isterim ki biz istikamet üzere sıratı müstakimde, bize bırakılan emanetin savunulmasında ısrarcıyız." dedi.

Gazi ve şehitlere mahcup olamamak için durmaksızın çalışmaya devam ettiklerini aktaran Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Anadolu coğrafyası ve birlikteliğimiz bu zulmü yıkacaktır. Vallahi şehitlerimize mahcup olmayacağız, billahi şehitlerimize mahcup olmayacağız. Bize itimat edin, bize güvenin. Ay yıldızlı bayrağın sorumluluğunu taşıyan Ezan-ı Muhammediye'nin sorumluluğunu, İlayı Kelimetullah'ın sorumluluğunu, şehitlerimizin sorumluluğunu taşıyan o salonda bulunan gazilerimizin sorumluluğunu taşıyan bir anlayışla devam ediyoruz. Dua ediyoruz ki size mahcup olmayalım, şehitlerimize gazilerimize mahcup olmayalım. Mehmet Akif Ersoy'un o dizelerini yazdığı İstiklal Marşı'na mahcup olmayalım. 24 saat tüm gazilerimizin ve şehit ailelerimizin emrinde olduğumuzu bir kere daha burada huzurunuzda ifade ediyor her birinize hayırlı akşamlar diliyorum." dedi.

Türk İslam Dünyası Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması Programı’nın Konya’da düzenlenmesinin anlamlı olduğunu vurgulayan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'da şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yönelik teveccühün şehir açısından büyük bir kıymet olduğunu ifade etti.

Toplumun Şehit yakınları ve Gazilerin dualarına ve maneviyatlarına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Özkan: "Sizlerin bahşettiği manevi feyz toplumsal birliğimizin ve bütünlüğümüzün harcıdır. Şehadet kurumu ve gazilerimize yönelik hassasiyet; birliğimizin, bütünlüğümüzün, medeniyetimizin ve inancımızın gereğidir. Milletimizde, Şehrimizde bu iman, bu izan, bu vicdan hep varola gelmiştir. İnşallah bu program, gönül coğrafyamızda birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeye vesile olacaktır.” dedi.

Devletimizin, hükümetimizin ve Bakanlarımızın şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile ilgili çok yüksek derecede bir hassasiyet içinde olduklarını ifade eden Vali Özkan, Devletimizin şehit yakınlarımız ve gazilerimize hizmet eden kurumları ihdas etmesi, Milletimizin bu noktadaki hissiyatına tercüman olarak kuralları belirlemesi ve bütün hizmet mekanizmalarını en iyi bir şekilde işletmesinin önemli olduğunu belirtti.

Vali Vahdettin Özkan: “Bütün şehitlerimizin manevi huzurundan tanzimle eğiliyoruz. Allah şehitlerimizin şefaatine cümlemizi nail eylesin. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Tarafımızdan ifa edilecek bir hizmet olursa hep beraber emre amadeyiz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediyelerimiz ve Konyalı her bir fertle beraber sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi-25. ve 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsniye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kıbrıs Şube Başkanı Gürsel Benan ve üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, Azerbaycan heyeti, gazi ve şehit aileleri katıldı.