Konaklama sektöründe Kapadokya’da Sıfır Atık belgesine sahip olan ilk otel, Dinler Group bünyesinde bulunan “Dinler Hotels - Ürgüp” oldu.

Dinler Group bünyesinde bulunan, Dinler Hotels - Ürgüp işletmesi "Sıfır Atık" belgesi almaya hak kazanan Nevşehir ilindeki ilk konaklama işletmesi (otel) oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı “Sıfır Atık” çalışması kapsamında tüm aşamaları başarıyla tamamlayıp Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran Dinler Hotels - Ürgüp , Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Dinler Hotels - Ürgüp, böylece Kapadokya’da Sıfır Atık belgeli ilk konaklama tesisi oldu.

Sürdürülebilir bir gelecek için “Dinler Hotels - Ürgüp” markasının hedefleri ve yasal mevzuat gereklilikleri doğrultusunda kurulan Sıfır Atık Sistemi, otelin tüm alanlarında uygulanmaya başlandı.

Kapadokya'nın turizm sektöründe önemli markası “Dinler Hotels - Ürgüp”, COVID-19 salgını sebebiyle konuklarının ve çalışanlarının kişisel hijyeni için kullandıkları maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanları da, yasal mevzuatın gerekliliklerine uygun olarak topluyor ve çevreyle uyumlu şekilde yönetimini sağlıyor.

Dinler Group Başkan Yardımcıları Yakup Dinler ve Mehmet Dinler, Sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada; "Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sn. Mustafa Solmaz başta olmak üzere denetimimizi titizlikte gerçekleştiren tüm ÇSB yetkililerine ve bu denetimden eksiksiz olarak geçmemizi sağlayan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dediler.

FİB Haber Merkezi olarak, Kapadokya'nın İlk "Sıfır Atık" Oteli: Dinler Hotels - Ürgüp'ü tebrik ediyoruz.

"Sıfır Atık" israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.