Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar beldesinde yapımı tamamlanan Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılış programında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in rahmet kaynağı olduğunu ifade ederek, "Nasıl ki ilaçlar bedene şifa ise Kur'an da ruhların, gönüllerin şifasıdır" dedi.

Başkan Erbaş, Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu Kur'an kursunda nice gencimiz ecdadına layık bir ruhla yetişecek. 'Kur'an olmazsa neyimiz olursa olsun hiçbir anlamı var mı? Peygamber Efendimizin çizgisi üzerinde yürümezsek hangi çizgi bizi kurtarabilir ki?' İşte bu anlayış burada öğretilecek" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Karapınar Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursumuzun açılışını Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sn. Ali Erbaş’ın teşrifleriyle ve vatandaşlarımızla gerçekleştirdik. Geleceğin hafızı, imamı ve vaizi olacak genç kardeşlerimize ilim yolunda başarılar diliyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Karapınar Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursumuzun açılışını Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın teşrifleriyle, katılımcılarımızın dualarıyla gerçekleştirdik. ‬‪“‘Asım’ın Nesli’ yavrularımızın yetiştiği ilim ve irfan yuvasında çok daha fazla evladımız yetişecektir. Emektar hocalarımıza, fedakar ailelerimize, hayırsever hemşerilerimize, ilim tahsil eden evlatlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Başkan Erbaş, ayrıca Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Erkek Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Hafızlık yapan öğrencilerin dersine giren Başkan Erbaş, bir öğrencinin dersini dinledi.

Açılışa, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve İlahiyatçı profesör Mustafa Karataş katıldı.