Türkiye Diyanet Vakfı Konferas Salonun 2021 Ramazan Bilgilendirme Toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  teravih  namazlarının evlerde mi camilerde mi kılınacağı sorusuna açıklık getirdi.

Erbaş şunları söyledi:

Maalesef yaşadığımız salgın tehlikesi devam ediyor. Vaka ve vefat sayılarımız artmaya devam ediyor.

Dolayısıyla yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve sağlık bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik.

Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım. Ancak salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı mekânda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız.

Biliyoruz ki Yüce dinimiz İslam’a göre ise insan sağlığı her şeyden daha önemli ve önceliklidir. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir.

Ramazan’a özel bir ibadet olan teravih namazını cemaatle kılmak da şart değildir. Münferiden yani tek başına da kılınabilir. Ayrıca evlerimizde çocuklarımızla cemaatle de kılabiliriz. Böylece bu salgın şartlarında evlerimizde çok güzel bir ibadet ortamı oluşturmuş oluruz.

İnşallah hep beraber evlerimizde ailemiz ve çocuklarımızla bu güzel ibadet yerine getirerek camilerimizde teravih namazında buluşamamanın hüznünü bir nebze de olsa gidermeye çalışacağız.

Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkânı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşacağız. 

Yapılan istişareler neticesinde #teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verildi.

Prof. Dr. Ali ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı

KAYNAK: DİYANET HABER