Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı Valilik makamında ziyaret eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Valilik Şeref Defterini imzalayarak, Vali Mehmet Ceylan ile Valilik makamında bir süre görüştüler.

Dünya Erdemli İş Adamları Derneği (DERSİAD)’ın Nevşehir Şubesi hizmet binasının açılışına katılmak ve işadamları ile birlikte istişarelerde bulunmak üzere   Nevşehir’e gelen Ekonomi Bakanı  Mustafa  ELİTAŞ, Nevşehir’e gelişinde  ilk olarak Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN’ı makamında ziyaret ederek brifing alan Bakan ELİTAŞ, Valilikte gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra Nevşehir Belediyesi’ne geçti.
Bakan ELİTAŞ’ı Nevşehir Valiliği’ne gelişinde, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekilleri, vali yardımcıları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Valilik önünde karşıladı.
Valilik şeref defterini de imzalayan Bakan ELİTAŞ’a Vali CEYLAN günün anısına Hitit Anofarası figürü hediye etti.
Valilik ve Nevşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Bakan ELİTAŞ ile beraberindekiler DERSİAD Nevşehir Şubesinin açılışına katıldı.
Vali CEYLAN, yaptığı konuşmasında; DERSİAD çatısı altında çalışmalar yürütecek sanayici ve işadamlarının manevi beraberlikten de elde ettikleri kutsal değerlerle ortaya koyacakları sanayi ve ticari işlemlerle şehrin genel anlamda gelişme ve büyümesinde oldukça önemli bir misyon üstleneceklerine inandığını, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra yerel yöneticiler, milletvekilleri,  işadamları ile birlikte Nevşehir’in geleceğine, şehrin insanlarına hizmet sunmak için çaba harcadıklarını belirtti. Nevşehir’deki kardeşlik duygusunun şehrin gelişimi için önemli bir güç olduğuna inandıklarını ifade etti.
Ekonomi Bakanı Mustafa ELİTAŞ ise konuşmasında “Sadece bölgemiz değil, küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Böylesi bir konjonktürde  daha bizim ekonomimiz dinamizmini koruyor. Türkiye son yıllarda  ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyada dalgalanma ne kadar şiddetli olursa olsun,  güvenle büyümesine devam etmiştir.
Erdemli insanların dantel dantel işlendiği bir tarihin çocuklarıyız. Şiirimize, türkümüze ve kalplerimize erdemliliği nakşetmişiz. Orta çağın karanlığında bile Ahi Evran gibi Anadolu erenleri  ticaret hayatına erdemli olmayı kazandırmıştır. Yüzlerce yıl kalplerimizin zenginliğinin gerçek zenginliğini dünyaya göstermişiz.  Rekabetin her geçen gün arttığı dünya ekonomisinde, hala  üstü yoksa canın sağ olsun diyen esnafın vatanıdır Türkiye. Bu duygularla DERSİAD’ı canı gönülden kutluyor hayırlı uğurlu olsun diyorum”dedi.
Program  daha sonra Topuzluhanda düzenlenen ve Nevşehirli sanayici ve iş adamları ile ticaret erbabının katıldığı toplantı ile devam etti.
Bakan ELİTAŞ, burada sohbet havası içinde gerçekleşen toplantıda, üretimde araştırmaya, geliştirmeye ve yenilikçi üretime yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini, bu tür üretimleri devlet olarak daha çok destekleyeceklerini dile getirerek, gelişen teknolojiyle birlikte tüketim alışkanlıklarının ve ihtiyaçların da değiştiğini belirterek, dünyayla rekabet edebilmek için yeniliklere açık, yenilikçi üretim modelinin benimsenmesi gerektiğini belirterek, toplantıya katılan işadamlarının istek ve önerilerini dinledi bilgi alışverişinde bulundu, yapılınlar ve yapılması gereken konular görüşüldü.