Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Sadabat parkında engellilere yönelik piknik düzenlendi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen piknikte engelli öğrenciler, Engelli STK’ları ve aileleri ile Gülşehir Sadabat parkında bir araya geldi. Vali Becel, programda engelli öğrenciler ve aileleri ile yakından ilgilendi.

Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin ev sahipliğinde düzenlenen pikniğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Derinkuyu Kaymakamı Muhammet Yılmaz, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener,  Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı (GÖR-BİR) Erol Mutlu, Hafız Mahmut Kemikkıran dernek üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Piknikte engellilerle bir araya gelen Vali Becel, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin masalarını ziyaret ederek, kendileri ile sohbet etti.

Vali Becel, engelli insanların Allah’ın birer lütfu olduğunu, onların her zaman ve her koşulda yanlarında olduklarını, onlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi ve pikniğin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Pikniğe katılan engellilerimiz ve aileleri, böyle özel bir günde kendilerini yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Vali Becel'e teşekkürlerini ilettiler. 

Yapılan kısa konuşmaların ardından hep birlikte yemek yenildi ve dua edildi. 

Gülşehir Sadabat parkındaki piknik alanında buluşan engelliler ve aileleri eğlenceli anlar geçirmesinin ardından piknik sona erdi.