Azerbaycan Savunma Bakanlığı (Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi)'ndan yapılan açıklama şöyle;

Ermenistan'ın geniş çaplı provokasyonu sonucunda şehitlerimiz oldu

12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermeni silahlı kuvvetleri Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Taşkasan, Kelbecer, Laçın ve Zengilan yönlerinde geniş çaplı bir provokasyon gerçekleştirdi.

Azerbaycan Ordusu'ndan 42 askeri personel ve Devlet Sınır Teşkilatından 8 askeri personel olmak üzere Silahlı Kuvvetlerin toplam 50 askeri personeli, büyük çaplı provokasyonu önlerken öldürüldü.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.  Azerbaycan birlikleri de misillemede bulundu.

Her Zaman Öz Kardeşlerimizin Yanındayız!

Türkiye'den Azerbaycan'a koşulsuz destek, Ermenistan'a net mesaj: "Her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız"

Milli Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile yaşanan çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerleri için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz. 

Ermenistan, yıllardır süregelen provokatif ve saldırgan tutumunu tamamen terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız!

FİB Haber Merkezi olarak, Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Dost ve kardeş Azerbaycan'ımıza başsağlığı ve sabır dileriz.