Nevşehir eski Milletvekillerinden merhum Ali Babaoğlu’nu Rahmetle Anıyoruz.....

17. ve 18. Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapan 1967-1968 arasında Nevşehir Belediye Başkanlığı da yapan Ali Babaoğlu'nun aramızdan ayrılışının bugün altıncı seneyi devriyesinde kendisini rahmetle anıyoruz.

Gerek yaptığı hizmetleri gerek kişiliği ile taraflı tarafsız herkesimin büyük sevgi ve saygısına mazhar olan eski siyasiyelerimizden merhum Ali Babaoğlu'nun günümüz siyasilerine örnek olmasını diliyoruz.

Nevşehirli olarak kendisini rahmetle andığımız Dönemin Doğruyol Partisi (DYP), Ve Anavatan Partisi (ANAP'ta) Milletvekili ve Belediye Başkanlığı da yapan Ali Babaoğlu'nu ve İlimiz Nevşehir e emeği geçmiş hizmetler de bulunmuş seçilmiş, atanmış ve hayırseverlerimizi unutmayacak unutturmayacağız.

Ali Babaoğlu kimdir?

Ali Babaoğlu (d. 1930, ö.21.01.2016 Nevşehir, Türkiye), Türk siyasetçi.

Baba adı Durmuş, anne adı Ayşe’dir. İlkokul mezunudur. Nevşehir Belediye Baskanlığı, Nevşehir Merkez Ziraat Odası Başkanlığı ve il Temsilciliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi ikinci Başkanlığı, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Nevşehir İmam Hatip Okulu Yaptırma Derneği Başkanlığı, Serbest Tüccarlık, ANAP’tan XVII.ve XVIII.Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır. 21.01.2016 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

FİB Haber.com ailesi olarak; Bir kez daha değerli büyüğümüz merhum Ali Babaoğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.