1996-1998 yılları arasında Nevşehir Valiliği görevinde bulunan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün kurulması için desteklerini esirgemeyen merhum eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş’un ismi NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ne verildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış programı gerçekleştirildi. Programda günün anısına Vali Kuş'un oğlu Ahmet Şafak Kuş'a plaket takdim edildi.

Merhum Nevşehir Valimiz Şinasi Kuş’un İsmi Kültür ve Kongre Merkezi’ne Verildi

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemiz kuruluşundan bu günlere gelene kadar bir çok emek harcanmış. Biz de üniversitemiz için gerek katkılarıyla gerekse fikirleriyle büyük gayretleri bulunan merhum Valimiz Şinasi Kuş’a NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nin isminine verilmesi yönünde karar alarak ismini üniversitemizde yaşatmak istedik. Ben merhum Şinasi Kuş Valimizin şahsında üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştireceğimiz ‘Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali Şinasi KUŞ’a Nevşehir’den Vefa…

Nevşehir de görev yaptığı yıllarda gösterdiği büyük hizmetlerle Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran ve Valiliği sonrasında da Nevşehir ve Nevşehirlilerden hiçbir zaman uzak kalmayan Eski Nevşehir Valisi Sayın Şinasi Kuş’u bugün minnetle anıyor ve kendilerini dualarla yas ediyoruz.

Bu vesile ile, FİB Haber Merkezi olarak, böylesine anlamlı bir işe imza atan NEVÜ Rektörü'müz Sayın Prof. Dr. Semih Aktekin'e bu güzel Vefasından dolayı tüm Nevşehir halkı adına teşekkür ediyoruz.

Seni Hiç Unutmayacağız …

Şinasi Kuş kimdir?

Şinasi Kuş (d. 1948 Nüzhetiye, Gölcük, Kocaeli) - (ö. 21 Kasım 2012 Göztepe, İstanbul), Türk bürokrat.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Bozkurt, Durağan, Lice, Kemaliye, Gölbaşı ve Terme'de kaymakamlıkları, 1991-1992 yılları arasında Muş, 1992-1995 yılları arasında Samsun Valilikleri yaptı. 1995 yılında Kocaeli'den DYP Milletvekili seçimine katılmak amacıyla istifa etti, ancak seçilemedi. 1996 Yılında Merkez Valiliği, 1996-1998 yılları arasında Nevşehir Valiliği yaptı. 1998 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. 1999 genel seçimlerinde tekrar DYP Kocaeli adayı olarak katıldı, ancak seçilemedi. Evli ve iki çocuk babasıdır.