Yok olmanın eşiğinde, yeniden var olma mücadelesinde hayatını mensubu olmakla iftihar ettiği aziz milletine, ülkesine adayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’yle, tarihi derinliğimizden neşet bulan, dünya medeniyetinin ortak  değerlerinden oluşturduğumuz Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmakta, bir yandan da güçlü bir ülke olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum milletlerin sesi olmaktadır. 
 
Aziz Milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün liderliğinde yedi düvele karşı verdiği hürriyet ve istiklal mücadelesiyle sağladığı zafer, kurduğu Türkiye Cumhuriyetle, attığı milli birlik ve beraberlik mayasıyla,  15 Temmuzdaki kararlı duruşuyla, devam eden süreçte sınır ötesindeki günümüz  başarılarıyla bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek azim ve kararlılığın kaynağıdır.
 
Bu kaynak, damarlarımızda dolaşan asil kanda, kültürel derinliğimizde, nefsin ötesinde, neslin mesuliyetinde yaşadığımız özverinin manevi mirasındadır.
 
Bize emanet edilen bu manevi mirasın ağır mesuliyetinin idrakinde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun"