Türk Kızılay Nevşehir Şubesine bağlı çalışmalarını yürüten Genç Kızılay Nevşehir gönüllü ekibi çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmak için Ürgüp/Mustafapaşa’da bulunan Gomeda vadisinde vadilerde gelişigüzel atılmış çöpleri temizledi.

Genç Kızılay Nevşehir il başkanlığı  tarafından başlayan ‘Ter Temiz Kapadokya’  etkinlikliğine bir çok gönüllü katılım sağladı Atıklar konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve çevrenin temiz tutulmasını teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte toplanan atık ve çöpler, ayrıştırılarak geri dönüşüme yönlendirildi.

Kültürel Mirasımız Kapadokya’da çöpler yerlere atılıyor ve görüntü kirliliği oluşturuyor,Kızılay Gönüllülerinin yaptığı bu çalışmada halkımız bilinçlendirilirken bir çok alanda vadilerimizinn temizlenmesinde Turistlerinde güzel yorumları dikkatlerden kaçmadı.

Çalışmaya Katılan gönüllülerden Nursena Dinçer ; ‘1 Yıldır Genç Kızılay gönüllüsüyüm, insani yardım çalışmalarında merhamet duygumuz artarken,bir insanın tebessümünde bütün günümüz şenlenirken,bu tarz sosyal sorumluluk çalışmalarıylada çevreyi temizleyip,kirletmememiz gerektiğini anlıyoruz,çalışmalarda çok mutluyuz,etkinlikler gerçekleşirken eğlenirken iyilik yapıyoruz’ dedi.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı ise destek veren tüm Kızılay Gönüllülerine teşekkür etti.

Civelek "Kızılay insana ihtiyaç duyduğu zaman yardım eden bir iyilik hareketi. Bunun yanı sıra da toplumsal ve çevre konularına da duyarlı bir yapıyız. Çevrenin geri dönüşü olmayan tahribatına, su kaynaklarının kısıtlı olmasına dikkat çekmek istedik. Çöpe attığımız her malzeme çöp değil, geri dönüştürülebilir malzemeler var. Hepimiz evlerimizde atık malzemeleri ayırarak geri dönüşüme kazandırabiliriz. Bu aynı zamanda ekonomik de bir kaynak.biz de gönüllülerimizle şehrimize daha faza neler katabilirizin derdindeyiz,bu tarz çalışmalarımız yıl boyunca sürmekte,bu çalışmayı gerçekleştiren Genç Kızılay gönüllülerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Herkesi çevre konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Bu dünya bizim ve başka dünya yok, çocuklarımıza bırakacağımız bir emanet" dedi.