Türk Kızılay Nevşehir Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç Kızılay Nevşehir teşkilatı gönüllüleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında mezarlıkların temizlik ve bakımlarını gerçekleştiriyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşlara destek olmak için genç gönüllüler, bayram öncesi mezarlık temizliği için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında gönüllü gençler, mezarlıkların temizliği, bakımı ve sulamasını yaptıktan sonra dua ediyor.Yıl boyunca Nevşehir’de bir çok çalışma gerçekleştiren Genç Kızılay Nevşehir teşkilatı,bu faaliyetiyle’de halkımızdan büyük takdir topladı.

Faaliyet ile alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; "Hayırseverlerimizin, şubemize bağışladığı malzemeleri, Mübarek Ramazan ayında Nevşehir'imizin her noktasına ulaştırmak, ihtiyaç sahibi ailelerimizin iftar ve sahur sofralarına bir nebzede olsa katkıda bulunmak adına hafta içi, hafta sonu ayırt etmeden gönüllülerimizle çalışmalarımızı sürdürdük bunun yanında sosyal etkinliklerimizdende geri kalmayıp halkımızı mutlu edebilecek tüm hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz,tam kapanma dolayısıyla gönüllü gençlerle mezarlık ziyareti gerçekleştirdiklerini, gençlerin mezarlıkların temizlik ve bakımını yaptığını söyledi. "Rahmete kavuşan herkese Fatiha okuyarak çalışmamızı sürdürüyoruz." diyen Civelek, gönüllü gençlere teşekkür etti,evlerinden çıkamayan vatandaşları bir nebze olsun rahatlatmak için mezarlıkların bakımını yaptıklarını dile getirdi.Bütün gönüllülerle sahada durmadan çalıştıklarını,"Bakıma muhtaç olan kabirlerin bakımını ve sulamalarını yapıyoruz. Salgında vatandaşlarımıza destek olmaya çalıyoruz. Tam kapanmada vatandaşlarımız dışarı çıkamıyor.Biz de iyi günlerinde ve köü günlerinde halkımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz ‘ dedi.

Gönüllülerden Yunus Emre Şahin’de yaptıkları çalışmadan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kısıtlama yüzünden vatandaşlarımızın mezarlıklara gelememesinden dolayı bu çalışmayı başlattık. Vatandaşlarımızın içini rahatlatmak için üstümüze düşen görevi yerine getiriyoruz." dedi.