Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre kasabasında TOKİ tarafından yapılan konutlarda sokak aydınlatma direklerinin yanmaması, konut sahiplerini zor durumda bırakıyor.

Edinilen bilgilere göre, Yüklenici firma ile Elektrik Dağıtım Şirketi arasında yaşanan ihtilaf 226 daire ve yaklaşık 500'in üzerinde vatandaşın yaşadığı Göre Toki konutlarının sokaklarını karanlıkta bıraktı.

Göre Toki sakinleri sokak aydınlatma sorunu yüzünden mağdur...

FİB Haber Merkezi Whatsapp ihbar hattına gönderdiği fotoğraf ile burası Göre Toki konutları "Gördüğünüz gibi karanlık içinde kaldık" sözleriyle tepkisini dile getiren bir vatandaşımız; "Sokak lambalarımızın yanmaması nedeniyle akşamları ortalık zifiri karanlık içinde olduğunu söyledi. 

Yaşadıkları mağduriyetleri CİMER'e de şikayetle bildirdiklerini ifade eden tepkili vatandaşımız, bu bölgede sokak aydınlatma lambaların yanmaması nedeniyle sokaklar karanlığa büründü. Sadece, sağolsun Göre Belediye Başkanımız Mustafa Topçu ilgileniyor. Fakat, yaşanan bu konunun direk muhatapları TOKİ'nin ihaleye verdiği taşeron firma ile Elektrik Dağıtım Şirketi firma ... Yüklenici firma ile Elektrik Dağıtım Şirketi arasında yaşanan anlaşmazlık ve ihtilaf bizleri mağdur ediyor. Yetkililerden biran önce sokaklarının aydınlatmasını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Göre Belediyesinin de bu işin takipçisi olduğu bildirildi.