Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Avanos ilçesine bağlı Göynük köyünü ziyaret ederek köy sakinleriyle sohbet edip sorunlarını dinledi.

Vali Becel'e köy muhtarı İhsan Eron tarafından Nevşehir bölgesinde üretilen, erken yetişmesi ve kan yapıcı özelliği ile bilinen 'Dimrit Üzümü' ikram edildi.

Muhtar Eron, "Göynüklü üreticilerimizin yetiştirdiği ve onlarca çeşidi bulunan bu üzümler tamamen organik mutlaka tatmalısınız. Bu üzümler kan yapar Sayın Valim..." dedi.

Vali Sezer Becel'de beraberinde Avanos Kaymakamı Olgun Öner ile birlikte Göynük üzümlerinden tadarak Muhtar Eron'a teşekkür etti ve tüm üzüm üreticilerine bereketli bir bağbozumu olması dileğinde bulundu.

İşte siyah üzümün mucizeleri...

Siyah üzüm, insan vücuduna çok yararlı ve kıymetli olmasının dışından kan yapıcı özelliğinin de bulunması sebebiyle insanlar tarafından çok tüketiliyor. Kara üzümün yapısındaki çok kuvvetli anti oksidanlar sayesinde ayrıca kansere karşıda savaşan bir yapısı bulunuyor. Özellikle çocuk yaştan itibaren fazlaca tüketilmesinde yarar bulunuyor.

Siyah Kara Üzümün Faydaları
Yapısındaki C ve E vitaminleri normalden 50 kat daha yararlıdır. Bu sebeple yeterince alındığı takdir de hastalıklara karşı da koruyucu oluyor.
Anti oksidan özelliği olan çekirdeği vücudu dış kaynaklı oksijen radikallerinden ve diğer radikallerinden de koruyor.
Kara üzümün çekirdeği damar sertleşmesine sebep olmadan damarları sağlamlaştırıyor.
Kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon ihtimalini de en az indiriyor.
Özellikle varisli ve diyabetli hastaların tedavisinde öneriliyor.
Devamlı şekilde bilgisayar başında çalışan kişilerin gözlerinde yaşanabilecek olumsuzlukları da minimum seviyeye indiriyor.
Siyah üzüm çekirdeği cildin yapısında bulunan kolajeni onardığından ciltte olabilecek sarkmaları geciktiriyor.