Koronavirüs salgını nedeniyle, maskelere yoğun ilgi var. Bu ilgi merdiven altı ve sahte maske üretimini de artırdı. Maske alırken kullanıcıların sahte ürünlere karşı dikkat etmesi gerekiyor.

Göynük Muhtarı İhsan Eron, Muhtarlığımız bünyesinde köyümüzde bulunan atölyemizde maske üretimimiz Avanos Kaymakamlığı denetimlerinde tüm hızıyla devam ediyor. Satış ve üretimleri devam eden maskelerimiz için gerekli tüm kalite kontrolleri Kaymakamlığımız tarafından bizzat yapılıyor. Tüm vatandaşlarımızı Sağlıklı yaşam adına Maske alırken mutlaka sahte ürünlere karşı dikkat etmesi gerekiyor.

Göynük Muhtarı İhsan Eron, maskelerde bulunması gereken teknik özellikler ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Eron, maske alırken özellikle kumaş kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Göynük Muhtarı İhsan Eron maskenin üç katlı filtreye sahip olmasının, üst kısmında burunu saracak telin yer almasının ve kumaşının meltblown'a sahip olmasının kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Piyasada satılan maskelerin çok büyük bir bölümünde her üç katmanda da spunbond kumaşının kullanıldığını vurgulayan Muhtar Eron bunun en temel sebebi spunbond kumaşın kilo fiyatı 4 – 5 dolar iken, meltblown kumaşın ise 15 – 16 dolar olması dedi.