15 yaş altı spastik engelli ve otizimli çocuk bakım evinin açılışı öncesi düzenlenen panelde konuşan belediye başkanımız Vahdi Arısoy; Bugün 15 yaş altı otizimli çocuklarımız için yapmış olduğumuz bakım merkezimiz ile Gülşehir´de bir ilki daha yaşatmanın gurur ve sevinci içerisindeyiz. Gülşehir  Belediyesi olarak bu gün engelli kardeşlerimiz için yaptığımız 15 yaş altı otizim'li çocuklar projelerimiz çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır.  Aslına bakarsanız burada 3 açılışı birden gerçekleştiriyoruz.  
        Birincisi restorasyonu yapılarak yeniden ilçemize kazandırılan bu binamızın açılışı. İkincisi Engelliler Gündüz Bakım Evi, üçüncüsü ise Aile Danışma Merkezimizdir. Gülşehir Belediyesi olarak ilçemizde atıl durumda olan binayı Japonya büyük elçiliğinin de katkıları ile yeniden ilçe halkımızın hizmetine sunuyor, böylece değerlerimizi ayakta tutuyoruz 15 yaş altı otizimli çocuklar bakım yurdu ayrıca çevre yolu üzerindeki atıl bir binayı çok güzel bir bakım onarım yaptırarak kullanıma sunulacak.Bu bina restarasyonu Japon Büyük elçiliğinden 98.000 dolar o günkü dolar kuruyla 270.000 TL.dir. Binamızın komple çatı,elektirik, kalorfer, ve su tesisatları çevre düzenlemesi buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, aspiratör, yatak takımı, bazalar nevresim takımları, battaniye oyun grupları için belediyemiz bütçesindende 262.000 TL harcanmıştır. Bu merkezimizden 
  • Özürlü çocuklarımız yararlanacak.
  • Özürlü çocuklarımızın ailesi dinlenecek.
  • Üniversite öğrencileri staj görerek teorik eğitimin yanında pratik eğitimde almış olacaklardır.                                                                        Başta Japonya büyükelçiliği olmak üzere emeği geçenlere ve siz değerli katılımcılara katılımınızdan dolayı teşekkür ederim Bakım yurdumuz Gülşehirimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi. Panelde konuşmacı olarak katılan Nevşehir Hacıbektaş-i Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koçer ve Özel Çocuga sahip olmak adlı konferans veren Yrd.Doç.Dr Sema Öngören, Dünyanın Zenginliği Özel çocuklar adlı konferans veren Yrd.Doç.Dr. Perihan Tunç ve Özel Çocuklarla İletişim adlı sunum yapan Yrd.Doç.Dr. Gülhan Şahin verdikleri konferans ile hasta yakınlarını bilğilendirdiler. söyleşi sonrası katımcılara plaket takdiminde bulunuldu.