Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Nevşehir 1. Kafile 4. Grup hacısı olarak hacca giden ve hac farizasını tamamladıktan sonra 25 Temmuz 2022 tarihinde Mekke’de vefat eden merhum Hacı Osman Uğur’un Avanos/ Özkonak’taki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kur’an tilavetinden sonra Müftü Altunkaya dua yaptı. Acılı Uğur ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Müftü Altunkaya ziyarette yapılan duanın şunları söyledi: “Vefat eden hacımız tüm hac vazifelerini yerine getirdikten sonra, günahlarından arınmış olarak kutsal topraklarda vefat etti. Görevli arkadaşlarımız kendisinin defni ve diğer işlemleri ile yakından ilgilendiler. Yüce Allah merhum hacı abimize rahmet eylesin, haccını hacc-ı mebrûr eylesin, mekanını cennet eylesin. Bu vesile ile sizlere de baş sağlığı diliyoruz.” dedi.Taziye ziyaretinde İl müftüsü Altunkaya’ya Avanos İlçe müftüsü Harun Özkan, Din Hizmetleri Uzmanı Adem Aydın ve Emekli Müftü Orhan Tosun eşlik etti.

Diğer taraftan İl Müftüsü Altunkaya, Hac farizasını yerine getirerek aynı kafile ile kutsal topraklardan dönen ve din görevlisi olarak görev yapan görevlilere ve Avanos/Özkonak’ta bulunan hacılara evinde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.