Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür ve Dayanışma Derneği Hacıbektaş’ta kuruldu.

Kurucu üyeliklerini Şahin Kavlak, Volkan Kavlak, Kazım Daşkın, Aslan Aslan, Fevzi Kavlak, Erdem Kaya ve Baki Kavlak’ın yaptığı Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür ve Dayanışma Derneği, ilçede faaliyet gösteren abdal ve müzisyenlerin birliktelik içerisinde hareket etmeleri amacıyla kuruldu.

Dernek Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kavlak Haber Hacıbektaş’a yapmış olduğu açıklamada, derneğin asıl kuruluş amacının, birlikteliği sağlamak olduğunu belirterek, Abdal kültürünü ilçemizde ve bölgemizde Hacıbektaş  ve Hacı Bektaş Veli ile birlikte tanıtmak, Abdal kültürünü temsil etmek, yaşatmak ve sürdürmek olduğunu sözlerine ekledi.

Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür ve Dayanışma Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kavlak, önümüzdeki süreçte çeşitli organizasyonlar için müzisyen temin etmek isteyen vatandaşların dernekle irtibata geçebileceklerini söyledi.

Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür ve Dayanışma Derneği, 18 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de  ”18 Mart Çanakkale Zaferi Özel Programı” ile müzikseverlere bir dinleti sunacak. Dinleti Haber Hacıbektaş Fecebook ve YouTube sayfalarından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Haber Hacıbektaş