Bir kullanıcının sosyal medya sitesinden ”Sürekli toplanan köpekler nerede? Hacıbektaş ilçesinde bakımevi yok! Kısırlaştırma yok! Köpekler toplanıyor! Köpekler nereye ATILIYOR!  şeklindeki  paylaşımının ardından Hacıbektaş Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından Hacıbektaş ilçesinde bulunan bakım evinin, ameliyat merkezinin ve ekipmanlarının fotoğrafları paylaşıldı.

Hacıbektaş Belediyesinin Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok imzalı Kamuoyuna saygıyla duyurulur başlıklı yapılan açıklamada; ”Bir kaç gündür Hacıbektaş’ta bir kişi tarafından Sokak canlarımız ile ilgili Belediyemiz hakkında art niyetli ve yalan yanlış bilgiler paylaşılmaktadır. Hacıbektaş Belediyesinin bünyesinde Hayvan Bakımevi ve tedavi kliniği bulunmaktadır. Ayrıca Belediyemiz bünyesinde tam zamanlı veteriner hekim çalıştırılmaktadır. Lütfen bu şekilde paylaşım yapanlara inanmayınız. Bilgi almak isteyen tüm dostlara bilgi vereceğimizi bildirir saygılarımızı sunarız.” ifadeleri kullanıldı.

        

Bilindiği üzere Hacıbektaş Hayvan Bakım Evi 2 Ekim 2020 tarihinde zir mahallesi bengiler mevkiinde Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu’nun da katılımıyla hizmete açılmıştı. Açılış töreni ve konuşmaları Hacıbektaş Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmıştı.

2 Ekim 2020 Hacıbektaş Hayvan Bakım Evi Açılış Töreni

Kaynak: Haber Hacıbektaş