İlçede "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, diğer kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak, ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımınının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylem, İlçe merkezinde bulunan Hacıbektaş Veli Ortaokulu karşısında bulunan yaya geçitinde gerçekleştirildi. Etkinlik, konuyla ilgili afiş, billboarın ilçenin uygun yerlerine asılmak suretiyle, broşürlerin ise kolluk kuvvetleri tarafından tüm katılımcılara ve sürücülere dağıtılarak bilgilendirilmesiyle son buldu.  

Gerçekleştirilen bu etkinlik ile 2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulmuş oldu.