İçişleri Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanan sokağa kısıtlaması geçtiğimiz hafta sonunda uygulandı. Peki hafta içi kısıtlamalar nasıl olacak? Kimler hangi saatler arasında sokağa çıkabilecek? Önümüzdeki hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte tüm bu merak edilen soruların detayları haberimizde...

KİMLER HANGİ SAATLERDE SOKAĞA ÇIKABİLECEK? 

65 Yaş ve Üzeri:Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde SADECE "10.00-13.00" saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

20 Yaş ve altı: 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- ­20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

HAFTA İÇİ KISITLAMALAR NASIL OLACAK? 

Hafta içi 10.00 ve 20.00 saatleri arasında açık olacak iş yerleri şöyle:

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri SADECE "10.00-20.00" saatlerinde hizmet sunacak.

RESTORAN İLE LOKANTALAR NASIL ÇALIŞACAK? 

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

TAMAMEN KAPALI OLAN YERLER 

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar, belirtildiği şekilde devam edecek.