Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Maliha Atalay, 16 Nisan referandumunda hayır oyu kullanacaklarına dikkat çekerken, neden referandumda hayır diyeceklerine açıklık getirdi.

Vatan Partisi İl Başkanı Atalay, “Bilindiği gibi 16 Nisan 2017 Pazar günü bir seçim yapılacak ve Yeni Anayasa teklifi ile getirilmek istenen “Başkanlık Sistemi” Halkımızın oylarına sunulacaktır. Oylamada eğer hayır oyları fazla çıkmaz ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim modeli “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” olmaktan çıkacak ve “Tek Kişilik Başkanlık” yönetimine dönüştürülecektir. Bu seçimde İşin Özü Budur. Ancak seçim sonuçları ne olursa olsun, kararın uygulamasına Kasım 2019 yılında başlanacaktır. Değerli Halkımız,Türkiye’nin bugün öncelikli sorunu Başkanlık Sistemi değildir. Aksine: Vatan Savaşı vermekte olan ülkemizin güvenliğini sağlamak. PKK, PYD, IŞİD, FETÖ Terör örgütlerini kökünden temizlemek ve İçine düşürüldüğümüz Ekonomik Krizden birlik ve bütünlük içinde, üretimimizi arttırarak geçim sorunlarını aşmaktır. Gün birlik olma, dayanışma günüdür. Gerçekler böyle iken, Başkanlık Sistemi dayatması, daha şimdiden Hayır diyenler ve Evet diyenler olarak insanlarımızı-halkımızı (hiç istenmeden) ortadan ikiye bölmüş gözükmektedir. Türkiye’nin varlığını koruma ve terör örgütleri ile mücadele ancak, Güçlü bir meclis, Güçlü bir Ordu ve Ortak İrade ile kazanılır. Vatan Partili olarak bizler Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Huzurlu bir yaşam, güvenli bir gelecek, güçlü bir Parlemento istemekteyiz. Referandum süresince koyacağı tepkiler ve vereceği Hayırlı kararla, Milletimiz “Hakimiyet Tek Kişiye bırakılamaz” diyecektir. Meclisine, Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkacaktır.

Seksen milyon (80 milyon) nüfusa sahip Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin tek başına yönetebilmek hiçbir insanın taşıyabileceği bir sorumluluk olmasa gerek. 16 Nisan 2017’den sonra da birlikte yaşayacağız, Türkiye Cumhuriyeti var olmaya devam edecektir. Bütün milletimizin, telafisi zor olacak olan ithamlardan, kırgınlıklardan uzak durması, Teröre karşı birleşmiş olan halkımızın ayrışmasına ortamlar hazırlanmaması dileğimizle saygılarımızı iletiyoruz” açıklamalarında bulundu.